FAQ tuinontwerp

Waarom beroep doen op een tuinarchitect?

Uiteraard is onze expertise zeer belangrijk in het ontwerpproces. In het verleden zijn we zelf al vaak tot de constatatie gekomen dat we niet over alle kennis van de wereld beschikken. Uzelf laten bijstaan door een expert heeft het voordeel om ‘out-of-the-box’ problemen op te lossen. We krijgen maar al te vaak te maken met schitterende ideeën afkomstig van onze trouwe klanten. Leuke ideeën maar spijtig genoeg zonder samenhang. Wij creëren de lijm tussen de puzzelstukken en maken van uw wensen een uniform leuk geheel.

Hoe gaan wij te werk?

Na een verkennend gesprek en een bevestiging voor samenwerking wordt de bestaande situatie volledig in kaart gebracht dankzij onze nauwkeurige gps-opmeting. Alle afmetingen, hoogtematen alsook leuke en hinderlijke in- en uitzichten worden ter plaatse bekeken. Van hieruit kunnen wij u een al een eerste ontwerp aanbieden al dan niet begeleid door middel van een ondersteunende 3D presentatie. Een verplichte bedenk periode zal ertoe leiden dat we na enkele aanpassingen tot het perfecte plaatje komen. Dit geheel wordt vakkundig voorzien van de juiste materialen waaronder bestrating, verlichting, beplanting,… met een gedetailleerd lastenboek en raming. Uiteraard is het de kunst een plan te vertalen naar realiteit. Onze totaalprojecten ontlasten u van alle zorgen.

Wordt er rekening gehouden met een vooropgesteld budget?

Onze werkwijze heeft ons gebracht waar we nu staan en dit heeft alles te maken met het doel de ontwerpen tevens te kunnen realiseren en dat kan uiteraard niet zonder een vooropgesteld budget. Wij zullen samen met u bekijken welke mogelijkheden er bestaan om uw wensen te koppelen aan het beschikbare budget? We zullen u natuurlijk tevens wijzen op onmogelijke situaties, eerlijkheid duurt natuurlijk het langst. Hiervoor kan een gefaseerde realisatie de ideale oplossing zijn.

Welke stijl streven wij na?

Ikzelf heb lang gedacht naar welke stijl we het liefste zouden streven,.. maar het was moeilijk daar een exact antwoord op te geven. Het is vooral inleving die telt, net zoals elke acteur in zijn of haar nieuwe rol. Klassiek, modern, groot of klein…elk project blijft bij ons een fantastische uitdaging waarbij de tevredenheid bij de klant het hoofddoel is.

Wat zijn de voordelen van een totaalproject?

Het voornaamste voordeel is onze persoonlijke begeleiding van begin tot eind. Vanaf de eerste pennentrek tot de oplevering van de werken zullen wij er staan en u ontlasten van alle mogelijke zorgen. Uw plan wordt door ons voor 100% vertaald naar realiteit. Dit gaat echter bij de meeste doe-het-zelvers een eigen leven leiden? 
Alle offertes worden door ons opgevraagd waardoor appelen met appelen worden vergeleken. Deze offertes zijn volledig en correct waardoor bijkomende kosten vermeden worden.

Wat met de juiste keuze voor tuinmeubelen?

Wanneer uw droomtuin is gerealiseerd is er niets ergers dan de verkeerde keuze van decoratie of tuinmeubilair. Ook hierbij staan wij volledig tot uwer beschikking en gaan we samen op zoek naar de perfecte setting. We laten ons hierbij bijstaan door een trouwe partner met een fantastische smaak.

Is een tuinarchitect een luxeproduct?

Het klinkt misschien wat eigenaardig maar de belangrijkste reden waarom onze klanten bij ons komen is ‘besparing’ op lange termijn. Dankzij onze kennis en ervaring bekijken wij samen met u welke noden u heeft op tuinvlak. Door deze te koppelen naar een uniform geheel zal van tevoren al weten hoe u tuin er kan of zal uitzien. Hierdoor zal van de eerste keer u tuin voldoen naar uw wensen. Een gefaseerde uitvoering zal tevens kunnen bijdragen tot een puzzel die langzamerhand een volwaardige afwerking krijgt.

Hoe zit dat met bijgebouwen?

Bijgebouwen hebben in de loop der tijd andere benamingen gekregen. Van tuinkot tot poolhouse. U zal zelf merken dat de berghokjes van vroeger plaats hebben gemaakt tot volwaardige gebouwen. Uiteraard vertaald zich dat ook naar prijs. Het is daarom nodig op voorhand te weten wat kan en mag. Wij houden uiteraard rekening met eventuele bouwaanvragen, meldingen, … Voor grotere zaken werken nauw samen met vakkundige architecten.

Wat zijn de kosten van een tuinarchitect?

Hierbij zijn een tal van factoren zeer belangrijk. Alle onze tuinen zijn 100% verschillend, we werken steeds op maat. Hiervoor is ons eerste verkennend gesprek van zeer groot belang. We overlopen de situatie en mogelijkheden en geven u een correcte prijs voor het ontwerpproces. Zeer interessant om te weten: 1 prijs voor het ganse proces zonder bijkomende kosten, waardoor u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Heeft u behoefte aan meer inspiratie?

Wij zijn zeer actief op sociale media en delen graag hierbij extra ideeën en kennis. Aarzel niet ons te volgen en de ‘liken’ op instagram en Facebook.