Prachtige combinatieplant

Allium (of de Nederlandse Sierui) is familie van de alom bekende ui. Zijn statige sierlijke bloei heeft mij volledig overtuigd om deze regelmatig in tuinontwerpen te laten terugkeren. Weliswaar in combinatie met andere planten die het gebladerte van de sierui bedekken omdat dit algauw verdort waardoor ze als solitair niet echt esthetisch zijn .Een ander probleem met Allium zoals met vele andere bloembollen is dat ze pas opvallen als ze bloeien en dan is het te laat om ze nog aan te schaffen.

Bloembollen vragen nu eenmaal wat planning, vooruitkijken en met de toekomst bezig zijn, want de bloembollen moeten in het najaar geplant worden (oktober-november-december). Maar de nadelen zijn peanuts ten opzichte van de vele voordelen. Allium-soorten combineren zowel in superstrakke alsook landelijke tuinen. De bloem is niet alleen mooi in de bloeiperiode van mei tot en met juli maar ook daarna droogt deze prachtig in waardoor ze voor een prachtig silhouet zorgen in de wintermaanden. In combinatie met de zwierige Stipa tenuissima vormt hij een prachtig contrast, het zorgt zelfs voor een dromerig effect in de border.

Vraag gerust meer informatie over deze bloem via mail en neem gerust een kijkje op mijn facebook-pagina voor meerdere projecten, suggesties en sfeerbeelden. https://www.facebook.com/pages/Ken-Verelst/190737607667727?ref=hl